Silje tok mellomdistansesølvet

Postet av Asle Jahren den 4. Sep 2008

Første gang publisert 4.september 2008

Det ble en ny jubeldag for Raumar da NM fortsatte med mellomdistanse lørdag 30.august. Ragnhild Haga tok gull i D17-18, Silje vant sølv i D19-20 og Eirik Rustad ble nr.4, bare sekunder fra pallen i H19-20. I tillegg ble alle H17-18 guttene premiert, med Brage som den beste av dem på 11.plass. Både Vegard Danielsen, Kristiansand og Ulf Forseth Indgaard, Frol ble dobbeltmestere.

Silje startet nesten først i seedet gruppe i D19-20. Hun visste at det skulle være vanskelig i begynnelsen, og startet løpet med å få god kartkontakt. Dette gjorde at hun tapte noen småsekunder til Lisbeth Voll som åpnet godt. På tolvte post bommet Lisbeth, og Silje overtok teten. Denne holdt helt til mål, selv om det ble litt nøling mot noen av de siste postene. Silje mente etter målgang at hun hadde løpt et godt løp. Fjorårsvinner Ida Marie Næss Bjørgul startet fjorten minutter seinere, løp et av sesongens beste løp, og dro inn en ny mellomdistanseseier med 38 sekunders margin etter en fantastisk sistesløyfe. På tredjeplass kom Britt Ingunn Nydal, som viste at hun nå begynner å holde god o-teknisk standard.

Raumars beste prestasjon i dag var det Ragnhild Haga som sto for. Etter en litt forsiktig start, knallet hun gjennom løypa til klar ledelse i D17-18. Etterpå måtte hun vente i en drøy halvtime på seedet gruppe. Selv om det var løpere som var oppe og snuste på topplassen underveis, var det ingen som kunne true Ragnhilds tid, og hun fikk beholde det øverste trinnet på pallen! På de neste trinnene sto Mari Jevne Arnesen og Anette Baklid.

Eirik Rustad var ikke mye svakere enn jentene. Han fulgte en kjent suksessoppskrift. Han åpnet litt forsiktig, for så å få god flyt gjennom resten av løpet. Det endte med en flott 4.plass, 9 sure sekunder bak pallen i H19-20. Eirik var likevel godt fornøyd med både løp og plassering. Pallen besto av Ulf Forseth Indgaard foran Olav Johannes Deelstra og Sindre Jansson Haverstad.

Sjur startet tidlig i H17-18, og lå helt oppe og kjempet i den foreløpige teten hele veien rundt.

Brage åpnet omtrent som Sjur, men ble hentet av Ivar Lundanes etter å ha bommet 1 minutt på 3.post og 1 minutt på 4.post. Fra 5.post til mål hadde Brage kontakt med Ivar, og løp seg kraftig oppover på listene. Ivar løp seg inn til foreløpig ledelse, og Brage til foreløpig 6.plass.

Eirik tidlig i seedet gruppe, fant aldri flyten. Han tapte sekunder på alle strekk, og selv om de store blemmene uteble endte det med 19.plass, noe han ikke var spesielt fornøyd med.

Vetle som sto over langdistansen på grunn av forkjølelse, åpnet for forsiktig. Hemmet av forkjølelse og ulempen ved ikke å ha prøvd terrengtypen dagen før, klarte han ikke å løpe seg helt opp i toppstriden. Uten store feil, ble det til slutt en 15.plass.

Det endte med premie til alle våre løpere på mellomdistansen. Brage endte til slutt på 11.plass og Sjur på 26.plass. Klassen ble vunnet av Vegard Danielsen i overbevisende stil. På andreplass kom Mathias Bjugan, mens Ivar Lundanes fikk med seg bronsemedaljen.