Gullkantede resultater i Løvspretten

Postet av Asle Jahren den 12. Mai 2008

Første gang publisert 12.mai 2008

Langdistansen ved Rokosjøen ga seier til Silje og dobbeltseier til Eirik og Vetle. I tillegg ble det 12.plass til Anne, 15. til Brage og 27. til Sjur. Juniorene til Ullensaker o-lag markeret seg skikkelig i dette norgescupløpet. Både Silje og Eirik startet før mange av sine antatt hardeste konkurrenter, og måtte stå i mål å vente i spenning på om det skulle holde til seier i dette norgescupløpet. Desto morsommere ble det da det viste seg å holde.

Sammen med norgescupløpet gikk det også denne dagen ordinært o-løp parallelt. Her viste Synnøve at lørdagens disk bare var et arbeidsuhell, ved å løpe inn til en flott 4.plass i D13-16C. Tiril og Sondre plasserte seg rundt midten av sine klasser etter løp de ikke var spesielt godt fornøyd med. Sondres klasse, H15-16, ble forøvrig vunnet av Eskil Kinneberg, på en tid som gjorde at han etter løpet fikk utdelt NOF’s pokal.

Anne løp tidlig i D19-20E, og passerte publikumspost på en knallsterk tid. Da alle hadde passert holdt det til 4.plass. Dessverre gikk hun noen poster seinere på en 5 minutters bom og måtte i mål ta til takke med 12.plass. En god plassering, men Anne var likevel skuffet.

Det var spennende om Silje hadde noen krefter igjen til langdistansen, etter seieren dagen før. Allerede tidlig i løpet ble det tydelig at dagens løp ville bli en ny kamp mellom Siri Ulvestad og Silje. Ingen andre var i nærheten. På publikumspost ledet Siri duellen med 11 sekunder.

Silje løp en god siste sløyfe, og måtte stå i fire minutter å vente og vente på om Siri skulle klare å slå henne, men ingen Siri kom. Med en konkurrent som slips hadde Siri mistet konsentrasjonen og bare rotet på den siste sløyfa. Hun berget likevel 3.plassen. Siljes seiersmargin ble derfor på hele 4:24.

Sjur var først ute av våre i H17-18E. Han åpnet meget sterkt og lå an til 5.plass etter et kvarters løping, men fikk så problemer med de 4 neste postene og datt ned til 28.plass etter en halvtimes løping. Derifra og inn løp han ganske greit, og endte på en 27.plass totalt.

Brage åpnet også sterkt. Han lå på 2.plass på tredje post, men fikk problemer i det samme området som Sjur hadde slitt, og var på 6.post helt nede på 33.plass. Resten av løpet fikk han så bedre kontroll igjen, og løp seg opp til en 15.plass til slutt.

Så startet Eiriks superløp. Han fulgte en kjent suksessoppskrift. Han åpnet litt forsiktig, men med god kontroll, fikk flyt og løp gjennom hele løypa uten store tidstap, men uten en eneste beste strekktid. Da han passerte målstreken tok han ledelsen med 12 sekunder. Han visste at han hadde gjort et godt løp, og håpet det holdt til en ny plass blant de seks beste. Så startet 44 minutters ventetid med angrep fra mange antatt sterkere konkurrenter.

Vetle startet nest sist i klassen. Han hadde et løpsopplegg som lignet svært på Eiriks. Han passerte publikumspost rundt 40 sekunder bak Eirik, men nesten to minutter bak Mathias Bjugan, som så ut til å kunne skyve Eirik ned fra toppen av lista. Også Martin Vister og sist startende Jo Forseth Indgaard lå i posisjon til å kunne true Eirik. Det ble ulidelig spennende å vente.

Først kom Martin Vister nesten tre minutter for seint. Så måtte vi vente på Mathias Bjugan, men tida rant ut før vi fikk øye på ham. Han ble 35 sekunder for sein.

Neste å vente på var Vetle, og han kom nesten tidligere enn forventet. Han hadde hentet nesten hele forspranget, men måtte se seg slått med 11 sekunder da han løp inn til 2.plass med ett sekunds margin. Håpet om dobbeltseier var plutselig reelt, bare Jo Forseth Indgaard kunne gjøre noe med det. Også han løp ei meget god siste sløyfe, men endte på 4.plass. Derved var det klart at Eirik vant med Vetle på andreplass.

Så ble det premieutdeling, fotografering og alt som hører til når man er best.