Silje løp en sterk sprintkvalik i VM

Postet av Asle Jahren den 1. Aug 2015

Publisert 1.august 2015

Verdensmesterskapet i orientering 2015 i Skottland ble innledet fredag kveld med sprintkvalifisering. Fem av Norges seks løpere kom seg gjennom nåløyet, og er klare for finalen søndag 2.august. Silje ble nummer to i sitt kvalifiseringsheat etter et solid løp, og får starte helt mot slutten sammen med de aller beste i finalen.

Først ute av de norske var Ida Marie Næss Bjørgul. Hun hadde ikke helt dagen, og ble slått ut. Silje kom i mål til klar ledelse i sitt heat, og den holdt helt til Minna Kaupi kom og slo henne med to sekunder. Elise Egseth kvalifiserte seg også greit.

I herreklassen ble det jevnt og spennende. Man kunne ikke tillate seg å være mer enn 45-60 sekunder bak vinneren i heatene om du skulle komme deg videre. Alle de tre norske guttene klarte dette, selv om det var på hengende håret for Håkon Jarvis Westergård.

Det kom som vanlig noen overraskelser i sprintkvalifiseringen. Den største var kanskje at to av forhåndsfavorittene i dameklassen Venla Niemi og Lena Eliasson havnet utenfor VM-finalen. Finalefeltene er likevel meget sterke, og vi gleder oss til søndag.