Den store hoppbakken i Kvernlia ble revet i 2009

Postet av Ullensaker Skiklubb den 16. Mai 2014

Den største hoppbakken i Kvernlia er snart en saga blott. K43 bakken har ruvet i terrenget ned mot Kverndalen i mange år.
USK hovedstyre besluttet å rive bakken i høst. Entreprenør Johan Rognerud har påtatt seg jobben med å rive bakken på dugnad!
Skiklubben takker Johan Rognerud for sin velvillighet denne gangen også! Rognerud har vært en bidragsyter i hoppgruppa i mange år. Han har også vært med på å bygge opp hoppbakken i sin tid.
Det har vært liten aktivitet i hoppbakken de siste årene. Bakken har rett og slett vært farlig, slik den har stått. Hovedstyret har flere ganger sperret av bakken, men folk har alikevel tatt seg inn på området.
Johan Rognerud som har påtatt seg ansvaret med å rive bakken på dugnad sier til Ullensaker Blad at han synes dette er litt vemodig. Johan har vært med på å bygge opp deler av bakken. Han var også tilstede på 60-tallet da den første hopperen hoppet der.
På 90-tallet ble bakken restaurert og påbygget med et eget tårn i bakkant. Da var også Johan en av ildsjelene og foreldrene som bidro i dette arbeidet. I årene etterpå var det stor aktivitet i hoppbakken. Mange kjente hoppere har trent i denne bakken. Bjørn Einar Romøren har vært der og trent. Sikkert mange flere kjente hoppere også. 
At vi nå river bakken betyr ikke at det er slutt på hoppinga i Kvernlia. Fortsatt står alle de mindre bakkene intakt. Det er liten aktivitet i hoppgruppa for tiden, men dersom noen er interesserte i å dra igang igjen med aktiviteter så er det bare å ta kontakt med hovedtyre v/Jan-Tore Gresaker. Anleggene står klare og venter på unge hoppere...

Ullensaker Skiklubb takker Johan Rognerud for hans innsats i rivearbeidene!
14.12.2009 22:00

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.