Vetle og Silje med hver sin andreplass

Postet av Asle Jahren den 21. Jun 2008

Første gang publisert 21.juni 2008

Det var Vetle som imponerte mest da O-festivalen ble innledet med mellomdistanse fredag kveld. Han løp etter et toppløp, inn til andreplass i H17-18E, bare 15 sekunder bak vinneren. Silje klarte samme plassering i D19-20E, men hun var 2 minutter bak vinneren. Dette ga Vetle og Silje et godt utgangspunkt foran eliteklassenes jaktstart på lørdag. Gode løp også av Tiril, Sondre og Trine.

Fredagen ble innledet med World Cup mellomdistanse. Denne var av en eller annen uforståelig grunn lagt lenge før start i de andre klassene, og fikk ingen andre tilskuere enn de norske løpernes nærmeste familie. Dette var synd, for Norge vant begge klassene ved henholdsvis Anne Margrethe Hausken og Anders Nordberg. I tillegg ble det pinlig for norsk orientering at vårt World Cup arrangement ikke samlet tilskuere, ikke en gang ”menigheten”.

Da det ordinære løpet begynte, viste alle ”Ruud Bråten – løperne” fram sine o-tekniske ferdigheter. Tiril kom seg gjennom sin løype i D11-12 med bare to små bommer og fikk en flott 9.plass. Sondre fikk tre små bommer, men i ei krevende løype holdt det til 8.plass i H15. Til slutt kom så Vetles flotte 2.plass i H17-18E.

I D19-20E var Anne først ute av våre. Hun gjorde dessverre en megafeil på vei til 3.post, og fikk løpet sitt helt ødelagt.

Silje løp etter eget utsagn et uryddig løp, med små feil gjennom nesten hele løypa. Men ettersom ingen enkeltfeil kostet henne over minuttet, løp hun likevel inn til 2.plass i klassen, bak Siri Ulvestad.

I H17-18E åpnet Sjur ballet. Dessverre klarte han ikke å få grep på terrenget i Siggerudskogene, og løp et svakt løp.

Brage kom rett fra noen uker på sofaen, og løp ut fra de forutsetningene et godt løp. Farten ble litt lav og det ble også litt smårusk på noen poster, men han klarte seg uten de store feilene og endte til slutt på en 22.plass.

Vetle løp et løp nesten uten plett og lyte. Kun på 12. post la han igjen litt tid, rundt 25 sekunder. Han løp over mål på andreplass 15 sekunder bak mossingen Christian Schive, som nå løper for Halden SK. Så startet litt ventetid, før hele seedet gruppe var i mål.

Helt sist startet Eirik, og vi håpet sterkt på at også han skulle få til et toppløp. Han åpnet godt, og fram til 7.post fløyt det godt. Så kom det en liten bom, og så en ny en, og resten av løpet ble helt uten flyt. Han kom i mål til en 17.plass 4:57 bak vinneren. Eirik startet helt sist i klassen, og da han var for seint ute til å slå Vetle, var Vetles andreplass sikret.

Hele arrangementet virket solid og profesjonelt gjennomført. En ekstra ros fortjener arrangøren for god arenaspeaker. En speaker som kjenner svært mange av løperne på utseendet, og som ikke har tatt på seg mer av passeringer enn teamet rår med, er sjelden kost.