Silje klarte 12 worldcuppoeng

Postet av Asle Jahren den 7. Jun 2015

Publisert 7.juni 2015

Den siste øvelsen i worldcuprunde nr.2 var mellomdistanse i Munkedal. Øvelsen ble en parademarsj for svenske Helena Jansson som vant med en margin på 1:49. Med seg på pallen fikk hun ukrainske Nadiya Volynska og svenske Emma Johansson. Beste norske løper ble Anne Margrethe Hausken Nordberg på 10.plass. Silje ble nr.29. Herreklassen ble vunnet av Thierry Gueorgiou.

Silje åpnet kontrollert, og investerte et halvt minutt i å få kontakt med kartet til første post. Deretter gikk det både stødig og fort til femte post. Så gjorde hun feil både ut av 5., 7. og 8.post. Da hun kom til passering stadion lå hun, som tidlig startende, likevel på foreløpig 2.plass. På den siste sløyfa ble det en postbom på et minutt, likevel var hun fortsatt på 2.plass da hun spurtet i mål. GPS og strekktider forteller at hun har gjennomført et løp med høy fart men med noen feil for mye til å kjempe med de aller beste. Etter at de antatt bedre løperne var kommet i mål ble totalplasseringen 29. Dette ga 12 verdenscuppoeng, så nå har hun 22..

Framme i teten så det en stund ut til å bli en kamp mellom Nadiya Volynska og Minna Kaupi, men det var før Helena Jansson startet. Hun var i særklasse best, og vant med 1:49 foran Volynska. Kaupi bommet seg ut av tetstriden og ble nr.9.

I herreklassen vant Thierry Gueorgiou foran William Lind og Matthias Kyburz. Beste nordmann Carl Godager Kaas finner vi først nede på 14.plass. Totalt sett i begge klasser var prestasjonene i underkant av det man burde kunne forvente av nordmenn i "norsk" terreng. Bare Anne Margrethe Hausken Nordberg kom på lista over de 10 beste.