Silje sprintet til 14.plass i EOC

Postet av Asle Jahren den 22. Mai 2016

Første gang publisert 22.mai 2016

I en teknisk komplisert og svært bratt løype løp Silje inn til 14.plass i europamesterskapet i orientering i Tsjekkia. Vant gjorde sveitsiske Judith Wyder. Også i herreklassen ble det sveitsisk seier ved Matthias Kyburz. Her imponerte Håkon Jarvis Westergård med en flott 6.plass.

Silje åpnet forsiktig. Denne gangen kanskje vel forsiktig, for ut fra 3.post, uten å ha gjort store feil, var hun allerede nesten halvminuttet bak Judith Wyder. Et ikke optimalt veivalg til 7.post, gjorde at hun passerte første TV-post 41 sekunder bak ledende Nadiya Volynska på 19.plass. Kun små feil i resten av konkurransen gjorde at hun kunne klatre til en god 14.plass. Hun viste at hun er god o-teknisk i sprint, men at hun fortsatt ikke var helt skarp fysisk etter sykdommen i vår.