83 kjappe poeng i Lørdagskjappen

Postet av Asle Jahren den 21. Apr 2008

Første gang publisert 21.april 2008

Lørdagskjappen hadde i år fått norgescupløp i sprintorientering innlagt i arrangementet. Fire av våre juniorer sprintet godt nok til å kapre norgescuppoeng, og samlet 83 poeng til sammen. De fleste gikk til Vetle som ble nr.7 i H17-18E ett sekund foran Eirik på 8. og 15 sekunder foran Brage på 12.plass. Siste poengsanker var Anne som ble nr.24 i D19-20E.

Før eliten gjorde opp om norgescuppoengene fra OrkerødJeløya, gjorde de andre deltakerne i årets Lørdagskjappen unna sine konkurranser. Best av våre i dette løpet ble Sondre med en flott 14.plass i H15-16 i konkurranse med ytterligere 84 løpere. Etter et litt lurvete løp fram til 5.post, fant Sondre flyten og farten, og suste gjennom skogen inn til denne gode plasseringen.

Turid havnet litt over midten i D15-16 etter et løp der hun løp jevnt uten de store bommene og tapte jevnt og trutt til de beste.

Sjur startet først av våre i sprinten. Han tapte et drøyt halvminutt til første post, og det ble dagens største feil. Selv om han ikke kjørte på topp fart, ble det noen små feil til. Totalt endte han 3:17 etter vinneren, Mathias Bjugan. Ikke verst med tanke på at han ble uten godkjent sprintløp i fjorårets norgescup.

Brage fulgte så. Han løp et langt bortimot optimalt løp, og løp over mål til en foreløpig andreplass. Så måtte han vente til seedet gruppe kom seg gjennom, for å se hvor han endte. Han endte som nr.12 tilslutt, og vant sine første 19 norgescuppoeng. Etter løpet mente han at han maksimalt kunne ha forbedret seg med 15 sekunder.

I seedet gruppe kom så først Eirik og så Vetle. Eirik ga etterpå uttrykk for at det hadde gått tungt, men med god orientering ble det likevel en sterk 8.plass.

Vetle som startet helt sist, løp jevnt og sikkert, gjorde bare noen små feil og løp inn til en flott 7.plass, ett sekund foran Eirik.

Anne løp fort helt på begynnelsen, og helt på slutten av løypa, men mellom der ble marsjfarten for lav til å matche de beste. Det endte med en 24.plass i D19-20E som ble vunnet klart av Siri Ulvestad.

I den eldste juniorklassen klarte Eirik Rustad en god 9.plass etter et flott løp. Klassen ble vunnet av Erik Sagvolden, som er tilbake i toppen igjen etter en litt ujevn sesong i fjor.