Silje på femte i sprint-NM

Postet av Asle Jahren den 31. Mai 2015

Publisert 31.mai 2015

Silje løp inn til en fin 5.plass i NM-sprint i Tønsberg lørdag 30.mai. Vant gjorde Anne Margrethe Hausken Nordberg. Tiril fulgte opp med en god 21.plass i yngste juniorklasse. Begge ullensakerjentene var fornøyd med plasseringene, men ikke med egen prestasjon. Raumar hadde ytterligere tre løpere i finalen, Karoline Sønsterudbråten som ble nr. 10 i D19-20, Anders Haga som ble nr. 9 i H17-18 og Magne Haga som slurvet med stemplingen og ble diskvalifisert fra en god plassering i H21. I denne klassen ble det gode plasseringer til både Anders Vister og Eirik Kamstrup Hovind. Vant gjorde 40-åringen Emil Wingstedt.

Dagen ble innledet med kvalifisering. Her løp Silje et meget godt løp, og vant sitt kvalifiseringsheat. Også Tiril løp godt, og kom seg med til finalen. Da resultatene forelå hadde Raumar en løper i hver finale, med unntak av H19-20. Raumars håp i denne klassen Vetle Christiansen ble diskvalifisert.

Første finale gikk i D17-18. Her ble det en klar seier til Ingrid Lundanes fra Emblem IL. Tiril løp jevnt og sikkert, men litt store tidstap på 7. og 8.post ødela godfølelsen. Litt surt var det også at 21.plass var plassen etter premie og diplom i NM. Etter det hun har prestert tidligere denne sesongen, var 21.plassen likevel en opptur.

I D19-20 løp Karoline Sønsterudbråten inn til en flott 10.plass. En stor feil på 4.post, gjorde likevel at hun måtte bruke litt tid etter målgang, før hun klarte å glede seg over den gode prestasjonen. Vant gjorde Heidi Mårtensson.

I herrenes juniorklasser var det Anders Haga som måtte redde Raumars ære. Det gjorde han på en glimrende måte, ved å løpe inn til 9.plass i H17-18. Klassen ble vunnet av Audun Heimdal. Vinner i H19-20 ble Tim Robertson.

Silje innledet sitt finaleløp med å overse besteveivalget til 1.post. Det kostet 13 sekunder. Hun løp godt videre inn til passering stadion på 11.post, og lå kun 19 sekunder bak ledende Nordberg. På 14.post bommet hun så regelrett og tapte 14.sekunder. Hun gjorde nye små feil både til 16. 17. og 18.post og var til slutt hele 1:03 bak vinneren, Anne Margrethe Hausken Nordberg, som løp en svært sterk siste sløyfe. For Silje ble det en god plassering tiltross for et ujevnt og middelmådig løp

I herreklassen vant treneren for de beste norske sprinterne, Emil Wingstedt. Det kan være relevant å spørre seg om løpere som ikke klarer å slå den 40-årige tidligere verdensmesteren, er gode nok til å hevde seg i verdenscupen. Magne Haga løp fort, men hadde ikke blitt registrert på alle postene, og må forbedre kontorarbeidet fram til neste viktige konkurranse. Eirik løp inn til en fin 11.plass.