Silje nr.15 i EM på langdistanse

Postet av Asle Jahren den 14. Mai 2018

Første gang publisert 14.mai 2018

Silje kom inn på laget på langdistansen som reserve, og svarte opp med en fin 15.plass. Tove Aleksandersen fra Sverige ble den overlegne europamesteren. Sigrid Aleksandersen ble beste norske på 8. plass.

Silje startet ganske tidlig i feltet, og ble løpende helt alene hele løpet. Hun gjennomførte likevel en solid langdistanse med litt lavere fart enn de beste, og med noen tekniske feil. En topp 10 plassering var innen rekkevidde, men for å være stabilt med i kampen om pallen må hun løpe fortere enn hun maktet i dette løpet. Å bli nr. 15 på en øvelse hun ikke var tatt ut til i utgangspunktet, er likevel ett steg i riktig retning.

Tove Alexandersson løp så fort, at hun på tross av noen feilveivalg, knuste sølvvinner Natalia Gemperle med 5 minutter. Bronsen gikk til sveitsiske Julia Gross. Sigrid Aleksandersen ble beste norske løper på 8. plass. Andrine Benjaminsen ble nr.13 og Ingjerd Myhre nr.24.