Norge må trene sprint før VM

Postet av Asle Jahren den 25. Mai 2017

Første gang publisert 25.mai 2017

Bilde fra IOF’s twitterkonto @IOForienteering

Den eneste nordmannen som kan få godkjent etter sprintfinalen i Finland på Kristi Himmelfartsdag, er Olav Lundanes, som ikke trener sprint. Han klarte likevel 10.plass. Ingen av de andre norske presterte på et nivå Norge kan være bekjent av. Silje ble beste norske løper i dameklassen, men 1:14 bak vinneren Maja Alm er alt for mye.

Herreklassen ble vunnet av Yannik Michiels fra Belgia som endelig vant en verdenscup sprint. Det var på håret, for Matthias Kyburz var bare 2 sekunder etter. Eskil Kinneberg ble nest beste nordmann, men han var hele 51 sekunder bak vinneren.

Silje løp et ganske godt teknisk løp, selv om hun klaget på dårlig flyt. Hun tapte mer enn 20 sekunder på feil veivalg. Hovedproblemet var likevel farten. Hun løp rett og slett ikke fort nok. Finalen var den tredje harde sprinten på 28 timer, så man kan forstå at beina blir tunge. Det er bare det at de beste i finalen var i samme situasjon.

Worldcupen i Finland arrangeres som en minitour, som fortsetter med mellomdistanse på lørdag og langdistanse med jaktstart på søndag.