USK sikter høyt

Postet av Roy Lunder Pettersen den 16. Mai 2018

Romerikes Blad 16 mai 2018

Her vil de bygge et av Østlandets beste skianlegg: – Vi sikter høyt        

STORE PLANER: På denne sletta ønsler Ullensaker skiklubb å bygge anlegg som samler langrenn, skiskyting, hopp, alpint og skileik. Pål Torneby (t.v.) fra Ullensaker idrettsråd, Mette Knutsen og Vegard Einan la tirsdag fram forslaget for Plan og samferdselskomiteen i Ullensaker kommune.

STORE PLANER: På denne sletta ønsler Ullensaker skiklubb å bygge anlegg som samler langrenn, skiskyting, hopp, alpint og skileik. Pål Torneby (t.v.) fra Ullensaker idrettsråd, Mette Knutsen og Vegard Einan la tirsdag fram forslaget for Plan og samferdselskomiteen i Ullensaker kommune. Foto: Lisbeth Lund Andresen

Av Christer Spaberg

– En kommune som er i så vekst bør ta seg råd til dette. Dette blir et fantastisk anlegg med perfekt beliggenhet, sier Vegard Einan i Ullensaker skiklubb.

I planene er det tegnet inn et flunkende nytt skianlegg med stadion, skytebane for skiskyting, flere langrennsløyper, samt en utvidelse av alpinbakken som allerede er i Rambydalen like ved Jessheim. I tillegg håper også skiklubben å få til en hoppbakke på området.

– Vi sikter høyt. Dette blir et fantastisk anlegg. Beliggenheten er helt perfekt og vil garantert bli flittig brukt. Vi vil få et av de bedre og mest tilgjengelige anleggene på Østlandet, fastslår Vegard Einan i Ullensaker skiklubb, i det han viser fram område sammen med klubbkollega Mette Knutsen og Pål Torneby fra Ullensaker idrettsråd.

Få nyhetene servert i innboksen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Einan forteller ivrig om alle mulighetene det nye anlegget kan få.

– Gjennom å samle alt på samme sted, kan vi med snøproduksjon her tilby gode snøforhold fra oktober i både langrenns- og alpinløyper. I tillegg ønsker vi å få asfaltert deler av løypene, så det kan bli muligheter for rulleski og rulleskøyter på sommeren. Dette skal bli et helårsanlegg for alle, sier Einan.

LØYPEKART: Slik ser man for seg løypenettet rundt forslaget ved skianlegget i Rambydalen. Det er løypedesigner i Norges skiforbund, John Aalberg som står for forslagene.

LØYPEKART: Slik ser man for seg løypenettet rundt forslaget ved skianlegget i Rambydalen. Det er løypedesigner i Norges skiforbund, John Aalberg som står for forslagene. Foto: SKISSE: John Aalberg

– På høy tid

Ullensaker er blant kommunene i landet som vokser mest og hurtigst. Likevel mangler de et samlende skianlegg for sine innbyggere. Det har også preget skiklubben som har slitt med medlemssvikt.

– Det er på høy tid at man får til et skikkelig anlegg her i Rambydalen. Vi kan ikke tillate oss å ikke ha et skianlegg i Ullensaker kommune, så mange som vi begynner å bli her, sier Einan.

Han er klokkeklar på at det kun er i Rambydalen man kan bygge et slikt anlegg i Ullensaker.

– For oss i skiklubben er dette det eneste alternativet. Hvis det ikke blir her, så må vi vurdere å flytte klubben ut av kommunen, sier Einan.

Drømmer om NM

Selv om anlegget er tidlig i planleggingsfasen, har han stor tro på at det blir en realitet.

– Vi har vært i møte med alle grunneierne og der er dem positive. Jeg kan heller ikke se for meg at politikerne vil finne noe negativt rundt anlegget. Dette vil møte folkehelsebehovet og vil bli lagt inn i et naturlig område, noe som bør tilfredsstille alle partiene. Med et svømmeanlegg i planene, kan Ullensaker nå tilby noe av det beste innenfor idrettsanlegg i både fotball, friidrett, ishockey og andre hallidretter. Da mangler vi bare et skikkelig anlegg for nasjonalsporten, mener Einan.

Tirsdag la han fram planene og skissene til politikerne i plan og samferdselskomiteen.

Ullensaker skiklubb har store ambisjoner rundt Rambydalen.

ALT PÅ ET STED: Slik ser området ved Rambydalen ut nå. Om noen år håper Ullensaker skiklubb at det vil være et anlegg for flere idretter. – Beliggenheten er perfekt, mener Vegard Einan.

ALT PÅ ET STED: Slik ser området ved Rambydalen ut nå. Om noen år håper Ullensaker skiklubb at det vil være et anlegg for flere idretter. – Beliggenheten er perfekt, mener Vegard Einan. Foto: Lisbeth Lund Andresen

– Drømmen er å arrangere norgesmesterskap om få år. Vi ønsker å tilby store idrettsarrangement for Ullensakers innbyggere, samtidig som vi også skal tilby idrettsskoler og karusellrenn til barna.

Satt av millionbeløp

Nylig bevilget Ullensaker kommune 250.000 kroner fra formannskapets reserve til mulighetsstudie for å se på behovet og beliggenheten til et skianlegg. De pengene mener skiklubben man kan putte rett i potten som skal brukes til å realisere planene i Rambydalen.

– Det er bare her det passer å samle alle ting på et sted. En kommune som Ullensaker bør ta seg råd til dette. Samtidig regner vi med å få tippemidler til dette prosjektet, sier Einan.

– For noen år siden var det faktisk satt av 10 millioner kroner til oppgradering av Rambydalen i budsjettet til kommunen, skyter Torneby fra idrettsrådet inn.

Vil fostre toppidrettsutøvere

Gjennom et komplett skianlegg håper Ullensaker skiklubb at man igjen kan fostre opp toppidrettshelter fra Ullensaker. Den siste virkelige stjernen var Ole Kristian Furuseth. Han startet sin karriere i bakken i Rambydalen.

VIL UTVIDE ALPINBAKKEN: Det finnes allerede en alpinbakke i Rambydalen, men i det nye skianlegget er det ønsker om å utvide tilbudet også her. Blant annet med en crossløype.

VIL UTVIDE ALPINBAKKEN: Det finnes allerede en alpinbakke i Rambydalen, men i det nye skianlegget er det ønsker om å utvide tilbudet også her. Blant annet med en crossløype.

– Det må vi gjøre noe med. Vi trenger å få fram noen nye stjerner herfra, fastslår Einan.

Likevel er det den store bredden som er det viktigste for skiklubben.

– Hovedmålet med dette er å få flere unger i aktivitet. Den største gevinsten er for barnehager og skoler i nærområdet. Med dette anlegget kan de unngå å avlyse skidag på grunn av manglende snø, sier Einan.

Forslag til stort skianlegg i Rambydalen

Ullensaker skiklubb har gjennom Norges skiforbund bestilt forslag til skisser for et stort skianlegg i Rambydalen i Ullensaker kommune.

Forslaget skisserer en utvidelse av dagens alpinbakke, samt en skistadion med muligheter for langrenn og skiskyting. Ullensaker skiklubb ønsker også en hoppbakke ved anlegget.

Anlegget skal først og fremst være et rekrutteringsanlegg for barn og unge, med muligheter for å arrangere konkurranser både sommer og vinter, samt også kunne brukes for funksjonshemmede.

Vegard Einan i Ullensaker skiklubb har vært i møter med grunneierne som er positive til planene. Tirsdag viste han frem planene for plan og samferdselskomiteen i Ullensaker kommune.

Ullensaker kommune har tidligere satt av 10 millioner kroner i sitt budsjett for utvikling av Rambydalen. Skiklubben håper kommunen sammen med tippemidler skal kunne finansiere store deler av planene.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Roy Lunder Pettersen

Test blogginnlegg

Test blogginnlegg

13.05.2014

Ny hjemmeside

10.05.2014