Sølv til Ulf- Silje nr.12

Postet av Asle Jahren den 3. Jul 2008

Første gang publisert 3.juli 2008

Finalen i mellomdistanse ble en opptur for Ulf Forseth Indgaard, som tok en flott sølvmedalje. I tillegg får Mariann Ulvestad godkjent for sin 8.plass. De andre norske løperene presterte langt under det de selv forventet. Silje ble nr. 12 etter å ha gjort en stor parallellfeil på vei mot 4.post. Selv om mellomdistansen ble en stor nordisk øvelse manglet det nordmenn i toppen.

Silje startet først av de norske jentene, og gjorde noe helt ulikt henne. Hun begynte å gjøre feil allerede mot 2.post. Dette dro hun med seg videre på 3.post, før hun gjorde en stor parallellfeil på vei mot 4.post. Etter dette har hun klart å fokusere riktig, og har løpt et brukbart løp videre. Best av de norske jentene var Mariann Ulvestad på 8.plass, og dette er en god plassering for henne som VM-debutant. Selv var hun temmelig irritert over å ha lagt igjen ett minutt på siste post. De andre jentene gjorde enda flere feil enn Silje, og endte etter henne på lista. Vinner ble finske Venla Niemi, foran Beata Falk, Sverige, og meget gledelig: franske Karine D'Harreville.

I gutteklassen løp Ulf Forseth Indgaard et jevnt og sikkert løp, og vant sekundstriden om sølvmedaljen. Morsomt for Ulf å lykkes i en viktig internasjonal konkurranse. Vant gjorde suverene svenske Johan Runesson.