Alle kvalifisert - Silje slapp med skrekken

Postet av Asle Jahren den 1. Jul 2008

Første gang publisert 2.juli 2008

Alle de norske løperne kom seg gjennom kvalifiseringen, og ble klare for torsdagens A-finale i mellomdistanse. Svakeste plassering i dameklassen ble Siljes 9.plass i heat B. Underveis hadde Silje gjort så store feil at hun var sikker på at hun røk ut, men hun klarte seg med 4 minutters margin. Tiden hennes hadde ikke kvalifisert henne i noen av de to andre heatene, men B-heatet hadde jevnt over mye svakere tider. Siri Ulvestad og Tore Bjørseth Berdal vant sine heat, mens Ida Marie Næss Bjørgul og Erik Sagvolden ble nr.2 i sine heat.

Silje fikk seg en vekker i kvalifiseringen. Hun så ikke skjermen da hun løp inn i 3.post, og løp derfor videre. Først to minutter seinere var hun tilbake på samme detalj, inne i et kratt, og stemplet. Hun lå da nede på en 24.plass i heat B. Med nye 1:30 bommer både på 5. og 8.post, hadde hun ikke noen god følelse, og trodde selv at hun hadde dummet seg ut så mye at finalen kunne ryke. Hun slapp med skrekken, det holdt til finale med god margin. Kvalifiseringsløpet har forhåpentlig gitt god lærdom før finalen, der hun nå må starte først av de seks norske, og foran de fleste mesterskapskandidatene.

Mellomdistansen, både kvalifisering og finale, arrangeres i Änggårdsbergen naturreservat, et bergplatå gjennomskåret av noen dype nord-sørgående daler. Området er en stor grønn lunge i Göteborg, og er brukt en god del til orientering, selv om området er underlagt en god del restriksjoner når det gjelder bruken. Inne i naturreservatet er det blant annet registrert utrydningstruede innsektsarter.