11.plass på langdistansen i Euromeeting

Postet av Asle Jahren den 25. Mai 2008

Første gang publisert 25.mai 2008

Silje ble nr. 11. på Euromeetings langdistanse lørdag 24.mai. Hun betegnet løpet som brukbart, men det kunne vært bedre på en toppdag. Hun fikk erfare at svenske Lina Bäckström løp mye fortere enn henne, i denne løypa som minnet mye om dansk orientering. Løpsstyrken var veldig viktig som vanlig i mye kontinentalt terreng. Herrene fikk litt større utfordringer med ravinepreget terreng.

Silje åpnet som vanlig litt forsiktig. Det ble likevel noen små bommer, og mot sentrum i sommerfuglen tapte hun rundt 1:30 og lå helt nede på 19.plass. Derifra og inn gjorde hun kun små feil, og klatret 8.plasser. På strekket mellom post 18 og 19 ble hun hentet av vinneren Lina Bäckström, og hun fortalte at det var umulig å justere løpsfarten opp på hennes nivå. Hun fikk kjenne på at treningsgrunnlaget må bli bedre, om hun skal kunne yppe mot de beste seniorene. Selv om Silje var ganske fornøyd med løp og plassering, mener hun at tredjeplassen hadde vært innen rekkevidde på en god dag. Beste norske ble Guro Flatekval på 9.plass, ett minutt foran Silje.

I herreklassen var det norske løpere på 5., 6. og 8.plass, med Anders Tiltnes som den beste.