Sølv til Norge i sprintstafetten

Postet av Asle Jahren den 2. Aug 2015

Publisert 2.august 2015Norge overrasket med en sterk sølvmedalje bak Danmark på VM`s første finaledag. Tre rutinerte meritterte løpere og Håkon Jarvis Westergård alle med stor løpsstyrke viste seg å være en god oppskrift. Tredje lag på pallen ble Russland, mens forhåndsfavorittlagene Sveits og Sverige havnet utenfor. Løpet gikk delvis i strandterreng og delvis i bygater og parkterreng, og var ikke spesielt teknisk krevende. Dette stilte krav til at løperne holdt svært høy fart.

På første etappe klinket Emma Klingenberg til fra start, og ingen fulgte henne. Hun løp alene i tet gjennom hele løypa. Elise Egseth hadde lang gafling tidlig i løypa, og havnet da et stykke bak i køen. I løpet av resten av etappen klatret hun skikkelig i feltet, og vekslet på 3.plass 48 sekunder bak Danmark, men i god kontakt med de andre toppnasjonene. En trygg og god etappe av Elise.

På andre etappe løp så Norges debutant Håkon Jarvis Westergård. Han løp fort og sikkert som om han hadde allverdens rutine, og holdt Norge inne i stafetten. Framme i teten løp Danmarks Thue Lassen suverent, og selv om lag som Sverige, Frankrike og Sveits tok innpå, virket Danmark uimotståelige.

Den tredje etappen førte ny spenning inn i stafetten. Damarks Søren Bobach måtte slippe Matthias Kyburz fra Sveits opp til seg, og de vekslet samtidig før siste etappe. Ikke langt bak vekslet så Sverige. Øystein Kvaal Østerbø løp seg nærmere teten og Norge vekslet som nr.6 med ikke altfor lang luke opp til 5.plassen.

På siste etappe tok Sveits tidlig teten ved Judith Wyder. Rett bak gjorde Maja Alm fra Danmark sitt eget løp, med sikker orientering i starten, før hun satte på turboen. Da Maja satte opp farten for fullt, var alle andre sjanseløse, og Danmark løp inn til utklassingsseier.

Litt i skjul av tetkampen løp nesten 40 år gamle Anne Margrethe Hausken Nordberg et smart og godt løp. Hun åpnet kontrollert og sikkert, gjorde de beste veivalgene og hadde krefter til å kjøre for fullt den siste tredjedelen av etappen. Med dette plukket hun lag etter lag foran seg, ettersom deres løpere gjorde feil eller hadde kjørt seg stive. Til slutt kunne hun føre Norge inn til en klar sølvmedalje i sprintstafett.

Det var morsomt at Håkon Jarvis Westergård klarte sølvmedalje i sin første mesterskapsfinale, og svært fortjent at VM-sliterne Elise Egseth, Øystein Kvaal Østerbø og Hausken løp seg til VM-sølvmedaljer. Dette ble en svært god start på mesterskapet for Norge. Det blir spennende om dette kan følges opp i resten av øvelsene.RESULTATER

1st

Denmark (DEN)

60:54Emma Klingenberg

(1)

15:15

(1)Tue Lassen

(5)

15:23

(1)Soren Bobach

(8)

15:34

(1)Maja Alm

(1)

14:42

(1)2nd

Norway (NOR)

62:15Elise Egseth

(3)

16:03

(3)Hakon Jarvis Westergard

(12)

15:49

(7)Oystein Kvaal Osterbo

(5)

15:24

(6)Anne Margrethe Hausken Nordberg

(3)

14:59

(2)3rd

Russia (RUS)

62:20Tatyana Riabkina

(6)

16:07

(6)Gleb Tikhonov

(1)

15:47

(8)Andrey Khramov

(8)

15:34

(10)Galina Vinogradova

(2)

14:52

(3)Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.