Silje på fjerde i sprint NM

Postet av Asle Jahren den 26. Mai 2018

Første gang publisert 26.mai 2018

Silje gjennomførte en solid sprintfinale, men to mindre veivalgsfeil mot slutten gjorde at pallen glapp. Vant gjorde Sigrid Alexandersen, som nå framstår som Norges beste sprinter. Sølv og bronse til Andrine Benjaminsen og Ingjerd Myhre. NM-sprint går i Stavanger.

Tidligere på dagen var det sprint kvalifisering, og Silje vant sitt heat, mens Hedda var 7 sekunder for seint til å kvalifisere seg til finalene. Ved siden av Silje fikk følgende raumarløpere løpe finaler: Kristine Eide Rapp, Hane Eide Rapp og Anders Haga.

Første finale gikk i D17-18. Der vant Ragne Wiklund, mens Kristine ble nr. 21 og Hanne nr.22. Litt seinere fikk Anders Haga prøve seg i H19-20. Anders løp inn til en 12.plass. Elias Jonsson vant gullet.

Så var det Silje sin tur. Hun åpnet litt forsiktig, og uten perfekt veivalg til ande post passerte hun første meldepost 21 sekunder bak teten. Hun reparerte en god del plasseringsmessig fram til andre meldepost, der hun passerte på andreplass, til tross for feil veivalg til 10.post.

Sølvet og pallen glapp da hun valgte et litt for langt veivalg til 16.post. Hun må derved finne seg i en ny sur 4.plass, til tross for brukbart gjennomført løp.

I herreklassen klarte Øystein Kvaal Østerbø et nytt gull!