Sølv til Silje i jr-VM sprinten

Postet av Asle Jahren den 1. Jul 2008

Første gang publisert 1.juli 2008

GRATULERER MED SØLVMEDALJEN SILJE!!

Silje vant sølvmedaljen 1,6 sekunder bak vinneren da JWOC – junior-VM - ble innledet med sprint fra Ruddalen sørvest i Göteborg by. Hun løp et nesten perfekt løp og sikret seg sin første individuelle jr-VM-medalje. Litt overraskende, men svært gledelig at den skulle komme på VM’s første dag, siden øvelsen var sprint. Vant gjorde, svært overraskende, Emma Klingenberg fra Danmark, mens bronsen gikk til svenske Jenny Lönnkvist. De norske jentene hadde en god dag, og besatte også 9., 10. og 12.plassen. Guttene skuffet litt, selv om Erik Sagvolden klarte en fin 11.plass.

Sprinten i årets JWOC gikk som vanlig uten kvalifisering. Starten strakte seg derfor over et ganske langt tidsrom. Emma Klingenberg løp tidlig, og det var vanskelig å forstå at det var vinneren som løp i mål. Ettersom tiden hennes stod i mot den ene norske løperen etter den andre, ble det klart at hun hadde løpt et godt løp.

På meldepost halvveis passerte Silje 14 sekunder bak, men på siste meldepost ble hun meldt foran. Hun gjorde noen småfeil på vei til målstreken, og endte 1,6 sekunder bak den danske jenta.

Så begynte en lang venteperiode, men den ene favoritten etter den andre skled inn bak Silje, og da sist startende Maja Alm var for seint ute, var det klart. Det ble andreplass med 1,6 sekunder opp og 0,7 sekunder ned til neste. Så var det tid for presse, blomsterseremoni og ny tid med pressen. Nest beste norske jente ble Kine Hallan Steiwer på 9.plass 19 sekunder bak Silje.

Løypa var en typisk internasjonal sprintløype med noen veivalgsstrekk, men enkle poster. Dette ga liten spredning i tid, og klare fordeler til løpssterke løpere, men ga også lite rom for å gjøre feil. Bare en veivalgsfeil eller nøling kunne koste mange plasser.

Etter løpet var Silje meget godt fornøyd, og irriterte seg ikke nevneverdig over den korte avstanden opp til toppen. I stedet strålte hun både på blomsterseremonien og under premieutdelingen som skjedde i forbindelse med mesterskapets åpningsseremoni inne i fornøyelsesparken Liseberg.

Silje fikk æren av å være flaggbærer for det norske laget under innmarsjen i forbindelse med mesterskapets åpningsseremoni.

Etter innmarsjen fikk Silje utdelt sin sølvmedalje av Göteborgs ordfører.