Vetle vant jaktstarten

Postet av Asle Jahren den 22. Jun 2008

Første gang publisert 22.juni 2008

Vetle vant sin første norgescupseier da O-festivalen fortsatte med langdistanse lørdag. Eliteklassene ble arrangert som jaktstart på grunnlag av fredagens mellomdistanse, og Vetle løp ut som nummer to, men kom alene i tet over mål. Eirik løp enda fortere, da han løp seg opp fra 17. til 4.plass. Silje forsvarte sin 2.plass i D19-20E.

Etter ei natts søvn var det klart for jaktstart. I H17-18E startet Vetle 15 sekunder bak ledende Christian Schive på langdistansen. 43 sekunder bak fulgte så Gaute Hallan Steiwer. Allerede på første post var konstellasjonen, Vetle og Gaute alene i tet, klar. Også etter hver sin sommerfuglgafling var de samlet. Bak jaget en meget sterk Martin Vister, men han fikk aldri øyenkontakt. Ved runding på stadion kom lederduoen samlet, og det ble svært spennende for publikum å vente. På vei til nest siste post, så Vetle at Gaute gjorde en liten feil, og sikret seg ei lita luke. Denne holdt helt inn til mål, så Vetle slapp å teste spurtegenskapene sine. Endelig en norgescupseier etter tre andreplasser på rad, og det etter å ha løpt en krevende langdistanse i den vanskelige tetposisjonen.Det var en overbevisende sterk prestasjon. Han er nå også oppe på andreplass i norgescupen totalt.

Bak i feltet løp Eirik enda fortere enn Vetle. Etter å ha slitt litt med langdistanse ved noen anledninger før denne sesongen, klinket han til med et superløp denne dagen. Med dagens beste løpstid, klatret han fra 17. til 4.plass. Lenger bak i feltet går Brage på en skikkelig sprekk, mens Sjur ødelegger mulighetene for klatring på listene ved å orientere fra feil starttrekant ut fra start.

I D19-20E la Silje ut i posisjon 2, to minutter bak Siri Ulvestad. På vei til 6.post gjorde hun en feil, og fant ikke posten der hun forventet. Dette førte til et tidstap på over fire minutter, og at hun ble tatt igjen av en rekke løpere. På de neste postene, deriblant en sommerfuglgafling, brukte hun sine løpsferdigheter og ristet feltet av. Hun var da oppe på 3.plass igjen. Ikke lenge etter tok hun igjen Gitte Bromander, men hun ble også ristet av. Derved sikret Silje andreplassen, men hun var langt fra fornøyd med egen prestasjon. Etter løpet dro hun ut i skogen igjen for å finne ut hvordan hun hadde klart å gjøre en så stor feil som den hun gjorde på 6.post.

Lenger bak i feltet løp Anne en flott langdistanse. Hun fikk dagens 6.beste tid etter et jevnt og sikkert løp, og klatret fra18. plass til 12.plass

I de ordinære klassene løp Sondre et solid løp i H15 og ble nr. 8. Turid og Tiril lyktes ikke helt.