Femte, sjuende og åttende i NC i Smaaleneneløpet

Postet av Asle Jahren den 21. Apr 2008

Første gang publisert 21.april 2008

Norgescupen fortsatte for tredje dag på rad, med løp ved riksgrensa øst for Ørje. Søndagens løp var langdistanse med jaktstart bygd på resultatene fra sprinten på Jeløya lørdag. Våre tre beste 17-18 åringer viste seg som gode løpere i felt, og løp seg alle tre opp noen plasser fra lørdag. Litt betenkelig med over 6 minutters tap til vinneren Gaute Hallan Steiwer, men likevel strålende plasseringer og mange norgescuppoeng til Vetle på 5., Eirik på 7. og Brage på 8. Også Anne løp seg opp noen plasser, til 19.plass, uten å overbevise.

Vetle løp også i dette løpet offensivt, og likevel sikkert o-teknisk, noe flere andre løpere fikk fordel av. Med annen gafling enn de to beste fra sprinten, ble det ingen mulighet til å få kontakt, selv om de begge gjorde noen feil på de første postene. Siden fikk både Gaute Hallan Steiwer og Mathias Bjugan farten skikkelig opp, og selv om disse to løp alene klarte ikke neste klynge å nærme seg, heller tvert imot. Brage og Eirik hadde lik gafling, noe Brage fikk stor nytte av da kompasshuset knuste på den første sløyfa. Først på andre passering fikk han nytt kompass, og kunne begynne å ta kontroll over egen orientering igjen.

Da løperne passerte samlingsplass etter at gaflingene var over, var alle våre tre i en gruppe løpere som kjempet om tredjeplassen. På 17.post gjør Vetle en feil sammen med et par andre, og Eirik og Brage er i posisjon til å kapre 3.plassen.

På den 19.posten er det disse to som gjør feil, og Vetle og to til sniker seg forbi. Det blir tøff løping inn mot mål, og bakfra kommer også Mathias Benjaminsen. Vetle må tåle å se Jansi Edstrøm ta tredjeplassen og Yngve Skogstad fjerdeplassen, mens Eirik og Brage ble løpt forbi av Mathias.

Det heter at resultatlista aldri lyver, og det er kanskje riktig. 5. 7. og 8.plass er meget gode norgescupplasseringer, men når det gjelder den orienteringstekniske delen av løpet, er det vel ikke sikkert at alle våre tre har bidratt like mye. I fellesstart teller taktiske disposisjoner og løpsstyrke mye mer enn i løp med enkeltstart.

Sjur ble litt for ivrig fra sin 35.startposisjon, og gikk på en stor bom allerede på første post. Han kom seg aldri inn i løpet og hadde en stor bom også på 10.post. Løpet ble ganske skuffende ut fra vårens sikre løping.

Anne forserte fra 24.plass til 19.plass i D19-20E, men det var ikke fordi hun løp et godt løp, men fordi mange ikke startet. Klassen ble vunnet av Ida Marie Næss Bjørgul etter et superløp.

I H19-20 fortsatte Eirik Rustad å løpe bra. Han løp seg opp fra 9. til 7.plass.

I H15-16 løp Sondre godt og sikkert og plukket løpere helt til 9.post. Der bommet han 1:30 og gjentok det på 10.post. Disse to feilene ødela en topp 5 plassering, men han bør likevel være fornøyd med å ha løpt seg opp en plass fra lørdag. Klassen ble vunnet av Simen Aamodt, Sandnes foran Sondres klubbkamerater Håvard Haga og Eskil Kinneberg.

I Tirils klasse var det ordinær enkeltstart, og hun gjorde det riktig godt ved å bli nr.7 av 21 løpere i D11-12.

Av raumarresultater forøvrig la vi merke til at Magne Haga vant jaktstarten i H13-14, mens juniortrener Mona Kjeldsberg vant D40.