Silje sprintet til 8.plass i VM i Skottland

Postet av Asle Jahren den 3. Aug 2015

Publisert 3.august 2015

GRATULERER MED EN STRÅLENDE PRESTASJON!
Etter noen års pause viste Silje igjen fram "best når det gjelder" og løp inn til 8.plass i VM-sprinten. Hun løp et solid løp, presterte opp mot sitt beste og fikk betalt med sin beste individuelle senior-VM plassering. Vant gjorde Maja Alm fra Danmark som startet ett minutt bak Silje. Maja hentet Silje på slutten, og viste Silje hvilket tempo som gjelder dersom du skal vinne VM-gull.

Maja Alm var i en klasse for seg selv, og står med to gull på to dager. Med seg på pallen fikk hun Ukrainas Nadiya Volynska og russiske Galina Vinogradova, men de var på behørig avstand med 39 og 51 sekunder. Silje på 8.plass var bare 19 sekunder fra medalje. Med dette ble Silje beste norske løper med klar margin, også om man tar med herreklassen.

Herreklassen ble forøvrig vunnet av Jonas Leandersson etter et godt gjennomført løp. Andreplassen gikk til Martin Hubmann og bronsen til Jerker Lysell. Yannick Michiels burde ha klart seieren, men klønet det til ved å hekte da han hoppet over et gjerde. Han slo seg såpass at han ikke klarte å løpe skikkelig resten av løpet, og måtte ta til takke med delt 4.plass. Norge manglet tydeligvis orienteringsløpere som kan ta medaljer når løpsstyrken blir så avgjørende som i denne VM-sprinten.