Sveits vant, Norge nr. 4

Postet av Asle Jahren den 12. Mai 2018

Førte gang publisert 12.mai 2018

Sveits vant stafetten i EM overlegent, men to lag først over målstreken. Bare førstelaget teller i mesterskapet. Norge med Silje på andre etappe fikk den sure fjerdeplassen.

På første etappe knallet Judit Wyder til fra start. Sigrid Aleksandersen beit seg fast, og var ikke mer enn 9 sekunder bak på 3.plass ved veksling.

På andre etappe løp Silje fort inn de ni sekundene på Sveits Elena Roos. Men så gjorde hun en liten feil, og mistet kontakten. Bakfra ble de begge hentet og løpt fra av unge Simona Aebersold fra Sveits 2. Silje gjorde noen småfeil til, og vekslet på femteplass 3:44 bak Sveits 2 og 2:43 bak Sveits 1.

Andrine fikk det tøft fartsmessig på den siste etappe, men bommet ikke. Hun holdt plassen sin, ved at hun slapp Sverige og Danmark opp til medaljene, mens hun selv passerte Russland og Finland. I mål var hun 2:22 bak seirende Sveits 1.